Görög borjúragu

Hozzávalók:


- 1/2 csokor tárkony
- 1 teáskanál citromlé
- 2 tojás
- 2 szál szárzeller
- 1 padlizsán
- 2,5 dl fehérbor
- köménymag
- őrölt bors
- só
- 4 szem mogyoróhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál vaj
- 80 dkg borjúhús
- 1/2 csokor petrezselyem zöldje

Elkészítés:


A kockákra vágott húst jól megpirítjuk a forró vajon. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát meg a darabokra vágott mogyoróhagymát, együtt pirítjuk, majd sóval, borssal és köménymaggal fűszerezzük. Felöntjük a fehérborral és 1 dl vízzel, majd fedő alatt, gyenge tűzön puhára pároljuk. A felszeletelt padlizsánt és zellert körülbelül 15 perccel a párolás vége előtt a húshoz adjuk. A tojást elkeverjük a citromlével és 4 evőkanálnyi forró pecsenyelével. A keveréket a finomra vágott zöldfűszerekkel együtt a borjúraguhoz adjuk és besűrítjük (nem
forraljuk!).