Gránátalmás báránysült, sültpaprikával, kuszkusszal

Hozzávalók:


1,5 kg bárányborda, 4-4 db sárgarépa, paszternák,
vöröshagyma, 8-10gerezd fokhagyma, só, víz, bors,
2dl fehérbor, 1cs petrezselyem és menta, 1 gránátalma
4-5 kápia paprika, 15 dkg feta, citrom vagy lime,
pár szem mandula, 25 dkg kuszkusz, 1 tk római kömény, 1 tk őrölt koriander, aszalt áfonya, 1/2 l húslé vagy víz, só, olíva olaj

Elkészítés:


A báránylapockát egy tepsiben kevés olajon megpirítottam, mindkét oldalát. Mellétettem a félbe vágott sárgarépákat, paszternákot, a
hagymát szintén félbe vágva és 8-10 gerezd fokhagymát is. Alá öntöttem fél liter forró vizet, alaposan megsóztam, borsoztam, letakartam egy alufóliával és 6 órára 170 fokos sütőbe tettem. Mikor kész, kivettem a húst, a zöldségeket összetörtem, majd az egész szaftot átöntöttem egy kislábosba, a nagyja zsírt leszedtem róla és beforraltam. Kevés fehérbort öntöttem hozzá. Végül szitán átpaszíroztam, ez lett a mártás. A hús fólia alatt pihent, darabokra szedjük, megszórtam a gránátalma magjával, ráfacsartam a levét. Megszórtam friss menta és petrezselyemzöld keverékével.
Sültpaprika saláta:
A paprikát feketére sütöttem a sütő legmagasabb hőfokán. 20
percre egy tálba tettem, amit szorosan lefóliáztam. Ezután lehúztam a héját, felcsíkoztam a paprika húsát, elrendeztem egy tálon. Meglocsoltam kevés citromlével. Rámorzsoltam kevés feta sajtot, megszórtam mandulával és olívaolajat csepegtettem rá.
Kuszkusz: a kuszkuszt egy tálba szórtam, 1 tk. római köményt, 1 tk. őrőlt koriandert, borsot, chilit, aszalt áfonyát és szeletelt mandulát kevertem bele. Leöntöttem 5 dl forró húslevessel, letakartam egy tányérral, majd 15 perc múlva átkevertem villával, 2 ek. olívaolajat és pár csepp lime levet csorgattam rá.