Gránátalmás, fűszeres rizspiláf ( perzsa )

Hozzávalók:


Hozzávalók

2-3 adag
40 dkg basmati rizs
1 ek olívaolaj
10 dkg szeletelt mandula
10 dkg kesudió
pisztácia
10 dkg vaj
kardamom
kurkuma
római kömény
1 liter alaplé
aszalt vörös áfonya
10 dkg arany mazsola
10 dkg sötét mazsola
1 db gránátalma
koriander levél
Elkészítés
Forró olajban szórva elősütjük a magvakat: a mandulát, a pisztáciát és a kesudiót. Amikor megpirultak kiszedjük az olajból, és félretesszük.
A vajat az olajhoz adjuk, és fűszerezzük: kurkuma, kardamom, és római kömény kerül bele. Az alaposan lemosott és lecsepegtetett rizst beleöntjük a fűszeres keverékbe, átforgatjuk, és üvegesre pirítjuk.
Hozzáadjuk a mazsolákat, az aszalt vörös áfonyát, és felöntjük az alaplével. Felforraljuk és fedő alatt 15 perc alatt készre főzzük. A tűzről levéve egy tiszta konyharuhával leborítjuk, és fedő alatt még 10 percet pihentetjük.
Pirított magvakkal, gránátalma maggal és friss korianderrel megszórva tálaljuk.

Elkészítés:


Hozzávalók

2-3 adag
40 dkg basmati rizs
1 ek olívaolaj
10 dkg szeletelt mandula
10 dkg kesudió
pisztácia
10 dkg vaj
kardamom
kurkuma
római kömény
1 liter alaplé
aszalt vörös áfonya
10 dkg arany mazsola
10 dkg sötét mazsola
1 db gránátalma
koriander levél
Elkészítés
Forró olajban szórva elősütjük a magvakat: a mandulát, a pisztáciát és a kesudiót. Amikor megpirultak kiszedjük az olajból, és félretesszük.
A vajat az olajhoz adjuk, és fűszerezzük: kurkuma, kardamom, és római kömény kerül bele. Az alaposan lemosott és lecsepegtetett rizst beleöntjük a fűszeres keverékbe, átforgatjuk, és üvegesre pirítjuk.
Hozzáadjuk a mazsolákat, az aszalt vörös áfonyát, és felöntjük az alaplével. Felforraljuk és fedő alatt 15 perc alatt készre főzzük. A tűzről levéve egy tiszta konyharuhával leborítjuk, és fedő alatt még 10 percet pihentetjük.
Pirított magvakkal, gránátalma maggal és friss korianderrel megszórva tálaljuk.