Grill csirkemell, petrezselymes gránátalmasalát

Hozzávalók:


2 csirkemellfilé, vaj,
2 gránátalma, 2 csokor
petrezselyem,1 kígyóuborka,
1 csokor újhagyma, olívaolaj,
gránátalmaszirup, római
kömény, citrom,10 dkg dió

Elkészítés:


A csirkemellet sózzuk, borsozzuk és egy kevés római köménnyel fűszerezzük. A serpenyőt felforrósítjuk, és vaj valamint olívaolaj keverékén először mindkét oldalát kérgesítjük, majd 7-8 perc alatt készre sütjük. A gránátalma koronáját levágjuk és négy darabra vágjuk, a magokat így könnyen ki tudjuk szedni belőle. Az újhagymákat felkarikázzuk. A kígyóuborkát nem hámozzuk meg, de a magjait egy kiskanállal eltávolítjuk és felkockázzuk. A diót durvára vágjuk és jó sok petrezselymet felaprítunk. Egy nagy tálban a hozzávalókat összeforgatjuk, sózzuk, borsozzuk és egy kevés római köménnyel megszórjuk. Hozzáreszeljük egy citrom héját, belecsavarjuk a levét, majd olívaolajjal és gránátalmasziruppal meglocsoljuk. A salátát jól átkeverjük és a csirkemellel tálaljuk.