Grillázsfagylalt

Hozzávalók:


- pár csepp ecet
- 5 dkg dió
- 1/2 vaníliarúd
- 20 dkg cukor
- 2 tojás sárgája
- 5 dl tej
- 2 dl tejszín

Elkészítés:


Vastag talpú lábasban feltesszük a tejet forrni 5 dkg cukorral és a vaníliával. A tojások sárgáját habosra keverjük 5 dkg cukorral. Folyamatos keverés mellett ráöntjük a forró tejet, majd visszaöntjük a keveréket a lábasba és nagyon kicsi lángon, állandó kavarás mellett besűrítjük.Vízfürdőbe állítva teljesen kihűtjük és hozzáadjuk a habbá vert tejszínt. Grillázst készítünk 10 dkg cukorból, 5 dkg dióból és pár csepp ecetből. Ha már megkeményedett, akkor durvára törjük és belekeverjük a hideg fagylaltmasszába, majd állandó keverés mellett kifagyasztjuk.