Grillezett cukkinitekercs kecskesajttal

Hozzávalók:


ízesítéshez só
ízesítéshez őrölt bors
25 dkg kecskesajt
1 marék fenyőmag
1 db (közepesen nagy) cukkini

Fűszerolaj:
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál kakukkfű
1 dl olívaolaj
1 teáskanál rozmaring

Elkészítés:


A fűszerolajat már 3-4 nappal korábban elkészíthetjük. Az olívaolajba
belekeverjük a reszelt fokhagymát, a friss, apróra vágott kakukkfüvet és rozmaringot, majd jól zárható üvegben a hűtőbe tesszük. A cukkinit hosszában felvágjuk, fél centi vastag csíkokra, majd enyhén sózzuk és borsozzuk. A zöldséget grillrácsra tesszük és mindkét oldalát 2-3 percig sütjük, miközben megkenjük a fűszerolajjal. Ha kész, a 2-3 centis darabokra vágott kecskesajttal együtt feltekerjük, hogy a cukkini melegétől a sajt kicsit megolvadjon.
Tálaláskor megszórjuk fenyőmaggal, majd enyhén meglocsoljuk a fűszerolajjal, igény szerint bazsalikommal is díszíthetjük.