Grillezett garnéla korianderes krumplisalátával

Hozzávalók:


4-6 db nagy méretű garnélarák,
2 gerezd fokhagyma,1 db lime,
0,5 kg kiflikrumpli
(vagy más saláta burgonya)
½ fej lilahagyma,
1 db csípős zöldpaprika
1 dl görög joghurt,1 dl majonéz,
fél csokor friss koriander
1 ek. apróra vágott friss menta,
1 tk. méz, olívaolaj
1-2 ek. málnaecet vagy sherryecet,
só, bors, csilipehely
(vagy friss csili apróra vágva)

Elkészítés:


Egy keverőtálba borítom a joghurtot, sózom és borsozom, hozzáadom a mézet, az ecetet, az apróra vágott mentát és a majonézt, majd alaposan elkeverem. A burgonyákat egyben, sós vízben megfőzöm, majd a héját lehúzom és karikákra vágom. A még forró krumplikat meglocsolom olívaolajjal, hozzákeverem a kockákra vágott lilahagymát, a felkarikázott zöldpaprikát és a joghurtos öntetet. Megszórom a felaprított friss korianderlevelekkel, átforgatom, majd félreteszem a hűtőbe, legalább egy órára, hogy az ízek összeérjenek. Egy keverőtálba csorgatok 4-5 ek. olívaolajat, belereszelem a fokhagymát, sózom, borsozom, egy tk. csilipelyhet (vagy 2-3 apróra vágott csilit) szórok hozzá, belefacsarom egy fél lime levét és alaposan elkeverem. A garnélákat megpucolom, majd a tálba dobom és alaposan beleforgatom, hogy mindenhol érje a csilis-fokhagymás-olajos pác. A garnélákat grillserpenyőben vagy faszén parázs felett, többször 2-3 perc alatt megsütöm, miközben a páccal kenegetem. Tálaláskor a tányér közepére halmozok a krumplisalátából, egy pár rukkola levelet dobok rá, majd erre helyezem a garnélákat. A maradék olajos-csilis páccal meglocsolom a rákokat és köréjük is csepegtetek.