Grillezett húspogácsa mindenfélével

Hozzávalók:


30 dkg darált hús, só,
2 ek pirospaprika,
1/2 kk cayenne bors,
1 tk római kömény,
1 tk egész koriander,
1 tk édeskömény mag,
2 gerezd fokhagyma, bors
1 csokor friss koriander,
Tabulé(petrezselyemsaláta):
4 cs petrezselyem,
1 db paradicsom,
1 db kígyóuborka
1 db citrom, olívaolaj,
só, bors, bulgur
Zöldfűszer öntet:
2 gerezd fokhagyma,
2 csokor petrezselyem,
1 csokor koriander,
1 csokor snidling,
1 csokor kapor,
pár levél menta,
olívaolaj, római kömény,
zöld chili, só, bors
Joghurtos korianderchutney:
2 doboz natúr joghurt,
2 csokor koriander,
1 csokor menta, só, bors

Elkészítés:


A darált húst sózzuk, borsozzuk. Beleszórjuk a pirospaprikát, jöhet a cayenne bors és a római kömény. Az egész koriandert és az édeskömény magot a fokhagyma gerezdekkel, pici sóval és olívaolajjal egy mozsárban összetörjük. Majd az így elkészült fűszerpasztát, az apróra vágott friss korianderrel együtt, hozzákeverjük a darált húshoz. Kisebb húspogácsá-kat készítünk belőle, sütésig hűtőszekrényben tároljuk. Forró serpenyő-ben, kevés olívaolajon kisütjük a húspogácsákat. A petrezselymet finomra aprítjuk. A kígyóuborkát félbe vágjuk, a magját kikaparjuk és egészen apró kockákra vágjuk. A paradicsomot is felkockázzuk. A zöldségeket besózzuk és meglocsoljuk a citrom levével és az olívaolajjal. Megszórjuk az apró szemű bulgurral és az egészet jól összekeverjük. Az öntethez a zöldeket száraiktól megszabadítjuk és egy magas falú edénybe tesszük. Megszórjuk római köménnyel, citrom levét belefacsarjuk és beleöntjük az olívaolajat. Beleszórjuk a feldarabolt fokhagyma gerezdet és a chilit, majd egy botmixerrel az egészet pürésítsük. A chutney-hoz a joghurtot sóval, friss korianderrel és mentával összeturmixoljuk.