Grillezett kecskesajt salátaágyon friss fügével

Hozzávalók:


10 dkg saláta (pl. galambbegy, vagy fodros endívia, vagy mix)
kb. 10 dkg kecskesajt (itt Brüsszelben a henger formájú Crottin Chavignol-t veszem, de lehet bármilyen)
3 szelet barna kenyér
2 friss füge
Dresszing:
3 ek dióolaj
2 ek balzsamecet
1 tk méz
só, bors
pár szem dió, méz

Elkészítés:


Először előmelegítem a grillt.
Összekeverem a dresszing hozzávalóit. A kenyérből pogácsaszaggatóval ugyanakkora korongokat vágok ki, mint a kecskesajt (összesen 6 korongot). Ha a sajt nem henger formájú, vagy lusta vagyok, akkor ez lehet bármilyen más forma (háromszög, vagy négyzet). A sajtot ráhelyezem a kenyérre és beteszem a grill alá. Amíg a grillben szép aranyszínű, bugyogósra sül (vigyázat, gyorsabban megy mint gondolnánk, kb. 1 perc), cikkekre felszeletelem a fügét és összekeverem a salátát a dresszinggel. A tányér közepére halmozom a salátát, annak tetejére kerül 3-3 kecskesajtos kenyér, körbe pedig egy cikk füge, egy szem dió. A sajtot megcsurgatom pici mézzel. Kész is. Gyönyörű.