Grillezett makréla, sült céklával és tormás tejfölle

Hozzávalók:


Hozzávalók

Grillezett makréla:
1 makréla (kb. 30 dkg)
1 fej cékla
friss kakukkfű
2-3 gerezd fokhagyma
durva szemcsés tengeri só
olívaolaj
balzsamecet
friss torma
2 dl tejföl
1 csokor kapor
1 db citrom
bors
1 db lime
1 db újhagyma
1 csokor petrezselyem
Elkészítés
Grillezett makréla

A halat kifilézzük: az úszója mögött mindkét oldalon bevágjuk, és a gerince mentén végig lefejtük a húst a farokúszó felé haladva. A filékből kiszedjük a benne maradt szálkákat.
Ha egészben sütjük, az uszonyokat mindenképpen vágjuk le róla és a húsát több helyen vágjuk be, hogy a pác mindenhol át tudja majd járni.
Egy hóálló tálba tesszük, rányomjuk egy fél citrom levét, megszórjuk durva szemű tengeri sóval, az apróra vágott fokhagymával és a felaprított petrezselyemmel. Frissen őrölt borssal beszórjuk és jól beleforgatjuk a citromos pácba, kívül és belül is. Sütőben 50 perc alatt mindkét oldalát készre sütjük.

Sült cékla és tormás tejföl

A céklát egészben megsütjük és nagyobb darabokra vágjuk.
A tejfölt megsózzuk és belekeverjük az apróra vágott friss kaprot és belereszeljük a friss tormát is.

A grillezett makrélát tálalás előtt megszórjuk még sóval és locsolhatunk rá pár csepp friss citromlevet, olívsolajat és balzsamecetet is.

Elkészítés:


Hozzávalók

Grillezett makréla:
1 makréla (kb. 30 dkg)
1 fej cékla
friss kakukkfű
2-3 gerezd fokhagyma
durva szemcsés tengeri só
olívaolaj
balzsamecet
friss torma
2 dl tejföl
1 csokor kapor
1 db citrom
bors
1 db lime
1 db újhagyma
1 csokor petrezselyem
Elkészítés
Grillezett makréla

A halat kifilézzük: az úszója mögött mindkét oldalon bevágjuk, és a gerince mentén végig lefejtük a húst a farokúszó felé haladva. A filékből kiszedjük a benne maradt szálkákat.
Ha egészben sütjük, az uszonyokat mindenképpen vágjuk le róla és a húsát több helyen vágjuk be, hogy a pác mindenhol át tudja majd járni.
Egy hóálló tálba tesszük, rányomjuk egy fél citrom levét, megszórjuk durva szemű tengeri sóval, az apróra vágott fokhagymával és a felaprított petrezselyemmel. Frissen őrölt borssal beszórjuk és jól beleforgatjuk a citromos pácba, kívül és belül is. Sütőben 50 perc alatt mindkét oldalát készre sütjük.

Sült cékla és tormás tejföl

A céklát egészben megsütjük és nagyobb darabokra vágjuk.
A tejfölt megsózzuk és belekeverjük az apróra vágott friss kaprot és belereszeljük a friss tormát is.

A grillezett makrélát tálalás előtt megszórjuk még sóval és locsolhatunk rá pár csepp friss citromlevet, olívsolajat és balzsamecetet is.