Grillezett zöldbab mimosa

Hozzávalók:


30 dkg ceruzabab, 2 db főtt tojás, petrezselyem, curry por
olívaolaj, só, bors, porcukor, fehérborecet, 2 fej lila hagyma

Elkészítés:


A zöldbabokat megmossuk, megpucoljuk és egy sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk, terítsük szét. Meglocsoljuk olívaolajjal, amibe jól bele is forgatjuk.Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a curry porral.
Majd 220 fokos sütőben 10-15 perc alatt megpirítjuk.
A lila hagymát vékonyan felkarikázzuk, megszórjuk kevés porcukorral és sóval, majd ráöntjük a fehérborecetet. Összeforgatjuk és legkevesebb fél órát állni hagyjuk. A főtt tojásokat megpucoljuk és apró darabokra felvágjuk. Sózzuk, borsozzuk és összekeverjük kevés olívaolajjal. Megszórjuk finomra aprított petrezselyemmel és egy csipet curryvel. Jól összekeverjük az egészet.
Tálaláskor a sült zöldbabra kanalazzuk a tojásos feltétet és az ecetes lila
hagymát.