Gyömbéres-csilis kafta (Kafta makli )

Hozzávalók:


4 szem zöld, finomra vágva csilipaprika, 1 evőkanál frissen reszelt gyömbér, 50 dkg bárányhús, 2 gerezd finomra vágva fokhagyma, 1 db felvert tojás, 1 teáskanál kurkuma, 4 evőkanál finomra vágva korianderzöld, 4 db finomra vágva mentalevél, 1 nagyobb reszelt burgonya, 1 kisebb fej finomra vágva hagyma, ízlés szerint só

A sütéshez: 2 és fél dl olaj

Elkészítés:


A darált húst jól összedolgozzuk a gyömbérrel, a fokhagymával, a csilivel, a hagymával, a tojással, a kurkumával, a korianderzölddel és a mentával, belekeverjük a nagy lyukú reszelőn reszelt krumplit és megsózzuk. A masszából golflabda nagyságú gombócokat formázunk, majd 30 percig pihentetjük.
Egy nagy, mély serpenyőben nagyon forróra hevítjük az olajat, és a kaftát adagonként 8-10 perc alatt szép pirosra sütjük. Forrón, pitával tálaljuk.
Könnyebb lesz a fasírt, ha nyílt tűzön, roston, esetleg kiolajozott tepsire
téve, forró sütőben sütjük meg.