Gyömbéres sertéshús

Hozzávalók:


30 dkg darált sertéshús,
1 db vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
2 cm-es friss gyömbér,
3 ek szójaszósz,
1 lime leve,
1 kk barna cukor,
2 dl alaplé
Tálaláshoz: salátalevelek,
friss koriander, friss menta, chili

Elkészítés:


A tűzforróra felhevített serpenyőbe olívaolajat öntünk, majd a felaprított vöröshagymát megpirítjuk a forró olajban. Ekkor tesszük rá a darált húst. Ezt is lepirítjuk. Picit sózzuk. Ha már megpirult ráöntjük a szójaszószt, megszórjuk a cukorral és felöntjük az alaplével. Belereszeljük a gyömbért és a fokhagymát is. Majd ebben a ragacsos lében pároljuk puhára a darált húst. Az elkészült sertésragut a csónak alakú salátalevelekbe kanalazzuk. Friss zöldfűszerekkel: mentával, korianderrel, és ízlés szerint chilivel tálaljuk.