Gyros pitában

Hozzávalók:


12 db csirke felsőcomb
Gyros fűszerkeverék
8 db Piadina-kenyér
olívaolaj
4 db paradicsom
2 db lilahagyma
tzatziki

Elkészítés:


A combokat kicsontozom és pár metszéssel „megnyitom” a húst, hogy nagyjából mindenhol egyforma vastagságú szeletet kapjak. Megszórom mindkét oldalát a gyros fűszerkeverékkel, meglocsolom egy kevés olajjal, meg pár csepp citromlével és egy tálba teszem, egymásra rétegezve a szeleteket. Letakarom, és a hűtőbe teszem éjszakára. A sütés napján, elkészítem a piadinákat és a tzatzikit. A paradicsomokat és a hagymát, vékonyan felszeletelem. Elkezdem kisütni a húst adagonként. Három szeletet a forró serpenyőbe helyezek, bőrével lefelé, szorosan egymás mellé. Pár percig pirítom, megfordítom a hússzeleteket,majd ezt az oldalt is pirítom egy-két percig. Mikor egy ropogós kéreg sült a húsra, de a belseje még szaftos, tetszés szerinti vastagságú csíkokra szeletelem és félreteszem és melegen tartom. Fogok egy piadinát (lepénykenyér), az egyik felét megpakolom a fűszeres sült hús csíkokkal, teszek rá paradicsom-szeleteket, sózott lilahagymát, ráhalmozok egy rendes adag tzatzikit, ráhajtom a kenyér másik felét. Paradicsom és hagyma mellett, bármilyen salátával jó.
Piadina kenyér lásd a Péksütiknél.