Gyümölcsbólé

Hozzávalók:


1 üveg őszibarackbefőtt
1 üveg meggybefőtt
1 doboz ananász
1 citrom, 1 narancs
2 mandarin, 2 kiwi
1 banán, 1 alma
1 körte, fahéj
3 dkg vaníliás cukor
szegfűszeg
1/2 liter narancs
kifacsart leve
1 dl konyak
1 dl rum
1 üveg pezsgő
1 üveg fehérbor

Elkészítés:


A meggybefőtt levét leszűrjük, a meggyet mély bóléstálba tesszük. Az őszibarackot és az ananászdarabokat összevágjuk, s a levével együtt a meggyre öntjük. Majd hozzáadjuk a többi gyümölcsöt, megtisztítva és kockára vágva. Meglocsoljuk a vaníliás cukorral, fahéjjal és szegfűszeggel ízesített rummal meg konyakkal. A tálat befedjük és fél napig a hűtőszekrényben érleljük. Közvetlenül a fogyasztás előtt a jéghideg narancslét, a bort és a pezsgőt a gyümölcsökre locsoljuk, majd füles bóléspoharakba öntve tálaljuk.