Gyümölcsrizs gazdagon

Hozzávalók:


4 lap zselatin
10 dkg ananász
1 kiwi, 1 narancs
5 dkg fehér szőlő
3 dkg dió
3 dkg aszalt szilva
3 dl tejszín
1 csipet só
1 csomag vaníliás cukor
2,5 dl tej
5 dkg kristálycukor
6 dkg rizs
eperszósz

Elkészítés:


A rizst a tejjel, a cukorral, egy csipet sóval és a vaníliás cukorral puhára főzzük. A tűzről levéve addig hagyjuk lefedve állni, amíg a tejet teljesen magába szívja a rizs. A gyümölcsöket meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, a szőlőt félbevágjuk és kimagozzuk, a diót gorombára aprítjuk. A tejszínt felverjük, összekeverjük a kihűlt rizzsel és az apróra vágott gyümölcsökkel. A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk, majd jól kinyomkodjuk, feloldjuk, és belekeverjük a rizsbe. A masszát puding-formákba töltjük, és legalább 4 órára hűtőszekrénybe tesszük. Ezután a formákat forró vízbe mártjuk, és a pudingot desszertestálra borítjuk. Tejszínhabbal, gyümölcsökkel díszítjük, eper- vagy málnaszósszal leöntve tálaljuk.