Habos cseresznyés szelet

Hozzávalók:


- tejszínhab
- 5 dkg étcsokoládé
- 4 dl tejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
- 6 dkg porcukor
- 2 dkg zselatin
- 5 dkg kristálycukor
- 60 dkg cseresznye
- 30 dkg vajastészta

Elkészítés:


A vajas tésztát kiterítjük, kinyújtjuk, majd három egyforma csíkra vágjuk. 220 fokra előmelegített sütőben kisütjük a lapokat, azután hagyjuk kihűlni. A cseresznyéből néhány szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit kimagozzuk, és nagyon kevés vízzel meg a cukorral felfőzzük. Hozzáadjuk, és feloldjuk benne a zselatint. Amikor langyosra hűlt, de még nem dermedt meg a zselatin, belekeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral felvert tejszínt. A krémet a hűtőbe tesszük, amíg teljesen kihűl. Az egyik tésztalapot megkenjük a tejszínhabos cseresznyekrémmel, rátesszük a középső lapot, ismét krémkövetkezik és a tetejére tesszük a harmadik lapot is úgy, hogy már előre felvágjuk tizenkét háromszögbe. A tetejét tejszínhabbal díszítjük, végül ráreszeljük a csokoládét.