Harcsa Florentin módra

Hozzávalók:


5 dkg reszelt sajt
1 tojássárgája
2 dl tejföl
1 dl halalaplé
1 dl száraz fehérbor
fehér bors, só
60 dkg harcsafilé
2 gerezd fokhagyma
10 dkg vaj
40 dkg spenót

Elkészítés:


A spenótot megmossuk, azután egy kevés vajon sóval és fokhagymával ízesítve megfonnyasztjuk. A harcsafilét sóval, őrölt fehér borssal fűszerezzük, vajon kissé elősütjük. Ráöntjük a bort meg a halalaplét és pár percig pároljuk. A halszeleteket kivajazott tűzálló tálra rakjuk, elosztjuk rajtuk a spenótot. A tejfölt elkeverjük a tojássárgájával meg a reszelt sajttal, sózzuk és borsozzuk, majd a spenótréteg tetejére simítjuk. Betesszük a forró sütőbe és szép pirosra sütjük. Petrezselymes, vajas burgonyát adunk hozzá.