Harcsapaprikás túróscsuszával

Hozzávalók:


- 1 kg harcsa
- 2 evőkanál fűszerpaprika
- só ízlés szerint
- őrölt fekete bors ízlés szerint
- 1 evőkanál édes anna
- 300 g tehéntúró
- 500 g csuszatészta
- 300g tejföl
- 3 fej vöröshagyma
- 5 db paradicsom

Elkészítés:


A vöröshagymát finomra vágjuk, majd 3-4 evőkanál olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a kockára vágott paprikát és a paradicsomot. Sóval, borssal ízesítjük, megszórjuk piros paprikával és alaposan elkeverjük. Öntsük fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje a pörkölt alapunkat.

A harcsát tisztítsuk meg, szabadítsuk meg a zsírosabb részektől, szálkázzuk ki és vágjuk fel egyforma szeletekre. A leeső részeket ne dobjuk ki, adjuk hozzá a pörkölt alaphoz. Dörzsöljük jól be a harcsánkat sóval, borssal, piros paprikával és öntsünk rá 3-4 evőkanál olajat.

A tésztához rakjunk fel egy nagyobb lábasban vizet, egy evőkanál sóval. Ha felforrt, rakjuk bele a tásztát. Miután megfőtt, szűrjűk le, öblítsük át hideg vízzel és egy kevés olajjal keverjük össze, majd rakjuk félre.

A tejfölt a túróval alaposan keverjük össze és ízesítsük sóval, majd keverjük össze a tésztával.

Előmelegített sütőben, 200 fokon, kb. 7-8 perc alatt (a hal vastagságától függően) készre sütjük.

Ha a pörkölt alapban megpuhult a hal, tegyük turmixgépbe 2 evőkanál vajjal és 2 evőkanál tejföllel, majd turmixoljuk simára. Ha kész, szűrjük át a mártásunkat finom szűrőn és tegyük félre.

Hevítsünk fel 1-2 evőkanál olajat egy serpenyőben (célszerű teflon serpenyőt használni) és pirítsuk le benne a tésztát. Ha ezzel is meg vagyunk, nincs más hátra, mint tálalni.