Korianderes fűszervaj:
10 dkg vaj
1 ek paradicsompüré
1 csokor friss koriander
1 gerezd fokhagyma
1 citrom héja és leve
1 salotta hagyma
só
bors
Rokfortos fűszervaj:
10 dkg vaj
2 ek rokfort sajt
kakukkfű
só
bors
frissen reszelt szerecsendió
Rozmaringos fűszervaj:
10 dkg vaj
1 citrom héja
friss rozmaring
1 salotta hagyma
só
bors
Fűszervajat készíteni nagyon egyszerű. A vajat hagyjuk szobahőmérsékletűre
melegedni, így könnyen tudunk vele dolgozni.
A salotta hagymát és a fokhagymát egészen apróra vágjuk.
A friss zöldfűszereket is felaprítjuk.
A további hozzávalókat is előkészítjük és hozzáadva a vajhoz alaposan
elkeverjük, majd sóval, borssal is fűszerezzük őket.
Tárolhatjuk kis csatos üvegekben, de akár mélyhűtőben is.