Háromféle fűszervaj

Hozzávalók:


Korianderes fűszervaj:

10 dkg vaj

1 ek paradicsompüré

1 csokor friss koriander

1 gerezd fokhagyma

1 citrom héja és leve

1 salotta hagyma



bors

Rokfortos fűszervaj:

10 dkg vaj

2 ek rokfort sajt

kakukkfű



bors

frissen reszelt szerecsendió

Rozmaringos fűszervaj:

10 dkg vaj

1 citrom héja

friss rozmaring

1 salotta hagyma



bors

Elkészítés:


Fűszervajat készíteni nagyon egyszerű. A vajat hagyjuk szobahőmérsékletűre
melegedni, így könnyen tudunk vele dolgozni.
A salotta hagymát és a fokhagymát egészen apróra vágjuk.
A friss zöldfűszereket is felaprítjuk.
A további hozzávalókat is előkészítjük és hozzáadva a vajhoz alaposan
elkeverjük, majd sóval, borssal is fűszerezzük őket.
Tárolhatjuk kis csatos üvegekben, de akár mélyhűtőben is.