Házi BBQ szósz és csirkenyárs

Hozzávalók:


2 csirkemell,
2,5 dl ketchup,
0,6 dl almaecet,
Worcestershire szósz,
5 dkg barnacukor,
2 ek mustár, Tabasco,
bors

Elkészítés:


A ketchupot az almaecettel összekeverjük, beletesszük a nádcukrot és forraljuk. A hőt kicsit alacsonyabbra vesszük, ekkor hozzáadunk két evőkanál mustárt, pár csepp Worcestershire szószt, ha csípősen szeretjük, akkor pár csepp Tabascót is. A szószt összeforraljuk, amíg egyet-kettőt rottyan. Üvegekben vagy műanyagdobozokban hűtőben eláll. Közben a kockára vágott csirkemell darabokat grillnyársakra húzzuk, sózzuk, borsozzuk, megkenjük egy kevés olívaolajjal. Majd egy serpenyőben kevés forró olívaolajon pirosra sütjük. Sütéskor egy kenőtoll segítségével megkenhetjük a húsokat a BBQ szósszal, de ilyenkor nagyon figyeljünk rá, mert könnyen megéghet.