Hecsedlivel sült malackaraj fűszervajjal

Hozzávalók:


zsír, 2 vöröshagyma
20 dkg csipkebogyólekvár
/hecsedli/
1,5 kg malackaraj, só
Zöldfűszeres vaj:
zöldfűszerek (petrezselyem,
majoránna, borsikafű,
bazsalikom, rozmaring,
kapor, menta)
1 teáskanál mustár, só
20 dkg vaj

Elkészítés:


A malackarajt besózzuk, beirdaljuk a bőrét, bekenjük a csipkebogyó-lekvárral (ebből 1-2 evőkanálnyit félreteszünk) és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.(Ezalatt átjárja a só és szinte magába szívja a lekvárt.) Másnap kizsírozott tepsibe rakjuk, mellé tesszük a cikkekre vágott hagymát. Öntünk alá 5 dl vizet és letakarva puhára pároljuk. Ha kész, levesszük a fóliát, megkenjük a maradék lekvárral és 20-30 perc alatt ropogósra megsütjük. A zöldfűszeres vajhoz a vajat habosra keverjük egy kevés sóval, mustárral és az ízlésünknek megfelelően összeválogatott, apróra vágott zöldfűszerekkel. Fóliába csomagolva hengerré formázzuk és a hűtőben megdermesztjük. Tálaláskor a húst felszeleteljük és egy-egy karika fűszervajjal kínáljuk.