Heringtatár céklával

Hozzávalók:



- kevés citromlé
- 1/2 dl étolaj
- 1 teáskanál lenmag
- 1 evőkanál mustár
- 2 evőkanál majonéz
- 40 dkg pácolt hering
- 1/2 csokor petrezselyem zöldje
- 1/2 kaliforniai paprika
- 20 dkg cékla
- 1 citrom

Elkészítés:


A kaliforniai paprikát apró kockákra szeleteljük, a petrezselyem zöldjét finomra aprítjuk, a heringeket egészen apró darabokra vágjuk. Mindezt összekeverjük az olajjal,a majonézzel, a mustárral, a mozsárban porrá zúzott lenmaggal és egy pár csepp citromlével. A céklát egészben megfőzzük, meghámozzuk, majd vékony szeletekre vágjuk. A céklaszeleteket tányérra rakjuk, sóval, citromlével ízesítjük. Mellé halmozzuk a heringtatárt. Citromgerezdekkel díszítjük, rozskenyérrel vagy pirítóssal kínáljuk.