Hétzöldséges kuszkusz

Hozzávalók:


2 kis zukkini, 2 sárgarépa, 1 jégcsapretek, 2 krumpli
1 édesburgonya, 1 doboz csicseriborsó konzerv
1 hámozott paradicsom konzerv, 1 fej hagyma
1 nagy gerezd fokhagyma , paradicsompüré
1 tk méz, olaj, só, 1 rúd fahéj, 1 tk római kömény
ras-el-hanout fűszerkeverék (fahéj, szegfűszeg, chili, paradicsommag, kardamom, kubéba bors, gyömbér)
harissa (csípős paprikakrém, mely chiliből, koriander, kömény, só, és olaj hozzáadásával készül)

20-25 dkg kuszkusz, só, 3 dkg vaj

Elkészítés:


A hagymát nagyobb kockákra vágtam, a fokhagymát felszeleteltem, a többi zöldséget pedig kb 3 centis darabokra vágtam. Serpenyőben olajon üvegesre pároltam a hagymát, majd hozzáraktam a fahéjrudat és a római köményt, és raktam volna a ras-el-hanout fűszerkeveréket is, de nem kaptam, ezért szegfűszeggel, chilivel és gyömbérrel helyettesítettem. Rádobtam a zöldségeket és kb 5 percig pirítottam. Aztán hozzáadtam a lecsöpögtetett csicseriborsót, a hámozott paradicsomot, a pürét és felöntöttem annyi vízzel, hogy majdnem ellepje. Lefedve kb 20-25 percig pároltam, míg minden meg nem puhult.
Közben a kuszkuszt egy lezárható edénybe tettem és annyi felforralt, sós vizet öntöttem rá, hogy jól ellepje. Lefedtem és 15 percig hagytam állni, utána pedig hozzákevertem a vajat.
Harissát mindenki ízlése szerint rakjon a zöldségekre, mert csípős.