Hideg, fűszeres sertésszűz

Hozzávalók:


1 sertésszűz, vaj, só,
bors, olívaolaj,1 dl
fehérbor, 2 dl víz,
babérlevél,
2 ág friss rozmaring,
1 narancs

Elkészítés:


A húst sózzuk, borsozzuk, majd vaj és olívaolaj keverékén körbepirítjuk. Ha a hús mindenhol megpirult, a hőt lejjebb vesszük és fedő alatt 10 percig saját levében pároljuk. A pác hozzávalói kis lábasban összeforraljuk. Először a bort felforraljuk, hogy az alkoholtartalmát elveszítse. Majd felöntjük a 2 dl vízzel, hozzáadjuk a rozmaring ágakat és a babérlevelet, egy darab narancshéjat és összeforraljuk. A pácot kihűtjük, majd a húsra öntjük és minimum 4 órát állni hagyjuk. Tálaláskor hajszálvékonyra szeleteljük.