Hideg meggyleves

Hozzávalók:


- 50 dkg meggy
- 1 nagy csipet só
- 4 ek cukor
- 1 kk őrölt fahéj
- 5 db szegfűszeg
- 2 ek liszt
- 2 dl tejszín
- 1 tasak vaníliás cukor
- fél citrom

Elkészítés:


A gyümölcsöt alaposan átmossuk és feltesszük főni kétszer annyi vízben, mint a meggy. Sózzuk, cukrozzuk és beleszórjuk a szegfűszeget, a fahéjat és a megmosott fél citromot. A lisztet csomómentesre keverjük a tejszínnel és a leves levével kicsit elkeverjük, hogy ne legyen hideg, mikor a levesbe öntjük. Behabarjuk a levest, beleszórjuk a vaníliás cukrot és 1-2 perc csendes forralás után elzárjuk. Váltott hideg vízbe állítással lehűtjük és hűtőbe tesszük.