Hízott kacsamáj vörösborban karamellizált hagymával

Hozzávalók:


2,5 dl vörösbor
15 dkg kristálycukor
1 dl olívaolaj
10 dkg vaj
1 kg vöröshagyma
őrölt bors, só
1 dl cherry
3 db kacsamáj
1 db bagett
1 dl balzsamecet

Elkészítés:


Olvasszuk meg a vajat az olajjal, majd adjuk hozzá a csíkokra vágott hagymát. Öt percig pirítsuk, majd adagoljuk bele a 2,5 dl vörösbort, az ecetet, a cukrot és egy kevés sót, borsot. Hagyjuk főni, amíg az összes folyadék elpárolog. A kacsamájat egy éjszakán át áztassuk hideg vízben. Ezután tisztítsuk meg az erektől. Vágjuk szeletekre, süssük a saját zsírjukban, de maradjanak picit nyersek. Tálaláskor tegyük a karamellizált hagymát a kenyérszeletre, helyezzük rá a májat, és permetezzük meg egy kis cherryvel.