Húsos káposzta knédlivel

Hozzávalók:


1 kg savanyú káposzta,
1 kg oldalas,
1 szál füstölt kolbász,
1 fej hagyma,
só, bors, babérlevél,
őrölt pirospaprika
Knédlihez: 50 dkg liszt,
3 dl langyos víz,
2 tk. só,1 ek. olaj,
1 tk. cukor,
2 dkg élesztő

Elkészítés:


Finomra vágom a hagymát, majd kevés olajon puhára párolom. Ráteszem a kissé kimosott káposztát, zsemleszínűre pirítom. Megszórom kevés őrölt paprikával, a káposzta közé nyomkodom a feldarabolt, jó húsos oldalast, majd felengedem annyi vízzel, ami épp ellepi. Sózom, borsozom, beleteszem a babérlevelet és lefedve kb. másfél órán át főzöm. Ezalatt elkészítem a tésztát. A hozzávalókból bedagasztom, majd duplájára kelesztem. Ha megkelt 5 egyenlő darabra vágom, kis cipókat formázok belőle. A megpuhult káposzta közé teszem a feldarabolt kolbászt, majd a tetejére ültetem a gombócokat. Egy konyharuhát bevizezek, a fazékra terítem, majd a fedőt is visszateszem rá. Kb. 40 percig hagyom, ezalatt a tészta készre párolódik. Tálaláskor tejfölt adok mellé.