Húsos torta (angol recept)

Hozzávalók:


1 fej vöröshagyma
50 dkg sertéslapocka
20 dkg császárhús
20 dkg füstölt szalonna
zsálya, só, bors,
fűszerpaprika,babérlevél
a tésztához:
3 evőkanál zsír
3 evőkanál vaj
1 dl víz
25 dkg liszt
1 teáskanál só
1 tojás a kenéshez

Elkészítés:


El lehet készíteni sok kis, egyszemélyes formában is, kicsit macerásabb ugyan, de jól néz ki. Ha ezt a módszert választom, fogok például egy muffinsütő formát és mindegyik kis gödrét kibélelem tésztával, majd mindre szaggatok egy-egy kört is. A sütési idő így jóval rövidebb lesz. A zsírt a vajjal és a vízzel felmelegítem, majd a lisztes-sós keverékhez adom és tésztát gyúrok belőle. Becsomagolom és egy órára a hűtőbe teszem. A hagymát felaprítom, kevés olajon megfuttatom. A húsokat felkockázom és aprítógépben összedarálom. Hozzákeverem a hagymát. Megsózom, borsozom, paprikázom, zsályát keverek bele. A tészta egyharmad részét levágom és visszateszem a hűtőbe. A maradék, nagyobb darabot kinyújtom és egy tortaformát kibélelek vele úgy, hogy oldalt is felhúzom a forma oldalára. Beleteszem a húsos tölteléket. A hűtőbe tett tésztát is kör alakúra nyújtom, ezzel fedem be a tetejét. Körben összecsippentem a két tésztát. A közepébe fúrok egy lyukat, hogy a gőz szabadon távozhasson és megkenem a felvert tojással. A pitét 180 fokosra előmelegített sütőbe teszem, fél órát sütöm, majd a hőmérsékletet 160 fokosra mérséklem és további 75 percen át sütöm.