Illatos, omlós rántott csirke

Hozzávalók:


1 vöröshagyma,
4 fokhagymagerezd,
olaj, 4 ág friss rozmaring,
1 liter víz, 1 citrom,
8 alsócomb, 25 dkg liszt,
2,5 dl kaukázusi kefir,
1 ek sütőpor, só, bors,
paprika, cayenne bors
olaj a sütéshez

Elkészítés:


A csirkecombokat először bepácoljuk. Ehhez a hagymát, fokhagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a rozmaringot, citromot és a vizet. A pácot kihűtjük, majd egy zárható fagyasztózacskóba tesszük a csirkecombokat, ráöntjük a pácot, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Pácolás után a csirkecombokat kivesszük a pácból, leszárítjuk, majd panírozzuk. Cayenne borsot, pirospaprikát, sót, borsot elkeverünk liszttel és két tányérba szétosztjuk, és a harmadikba beleöntjük a kefirt. Először a fűszeres lisztbe, aztán kefirbe, majd megint a lisztbe forgatjuk a combokat. Először olajban elő-, majd 180 fokos sütőben ropogósra és aranybarnára sütjük a húsokat.