Kacsamáj chilis-mandarinos sütőtöksalátával

Hozzávalók:


Kacsamáj chilis-mandarinos sütőtöksalátával
Hozzávalók (2 előétel méretű adag)
Öntet:
2 mandarin leve
1 mokkáskanál csípős chiliszósz
1 teáskanál méz
1 mandarin reszelt héja
2cm friss gyömbér, reszelve
4 evőkanál olívaolaj (akár Giuseppe féle mandarinos)
só, bors
25dkg sütőtök, nyersen, lereszelve
3 szál újhagyma, felkarikázva
1 csokor kapor, finomra aprítva
1 csokor koriander, finomra aprítva
1 datolyaszilva, felkockázva
vegyes zöldsaláta
20 dkg pecsenyekacsamáj
2 teáskanál liszt
só, bors
1 teáskanál kacsazsír

Elkészítés:


A salátához először kikeverjük az öntetet: összekeverjük a mandarin levét a chilszósszal (pl. Sriracha, vagy Tabasco), a mézzel, hozzáadjuk a reszelt mandarinhéjat, a reszelt gyömbért, sót, borsot, végül az olívaolajat. A sütőtököt nagy lyukú reszelőn lereszeljük (vagy vékony gyufaszálra vágjuk). Vásárlásnál érdemes arra figyelni, hogy olyan sütőtököt válasszunk, amelynek az egyenes része hosszabb, ezt sokkal könnyebb hámozni és reszelni, mint a kerek részt. A reszelt sütőtököt összeforgatjuk az öntettel, a finomra aprított kaporral és korianderrel, végül a felkockázott datolyaszilvával. Megsütjük a májat: felforrósítunk egy serpenyőt. A májat egészen vékonyan kevés lisztbe forgatjuk. A forró serpenyőbe pici kacsazsírt teszünk, majd beletesszük a kacsamájat, amelyet mindkét oldalán kb. 2-2 percig sütünk, majd pihentetünk. Tálaláskor durva szemű sóval hintjük meg. A salátával kínáljuk.