Kapormártás

Hozzávalók:


1 csokor friss, gyenge kapor
1 kisebb fej vöröshagyma
0.5 l húsleves
1 karika citrom
2 evőkanál kókuszolaj vagy étolaj
annyi liszt, amennyit az olaj felvesz
1 pohár 12%-os tejföl
esetleg tejszín
pici cukor
citromlé
- See more at: http://m.receptvarazs.hu/receptek/recept/kapormartas_friss_kaporbol#sthash.4Y68QDO6.dpuf

Elkészítés:


Az olajat felhevítjük, kezdettől fogva sütjük benne a megtisztított vöröshagymát, majd rászórjuk a lisztet, és világos rántást készítünk. Vigyázzunk, hogy se a rántás ne legyen barna, se a hagyma ne égjen meg! A tűzről levéve beleforgatjuk a megmosott és apróra vágott kaporlevelek háromnegyedét. A tűzre visszatéve felöntjük a húslevessel, jól kiforraljuk, és közben beletesszük a citromkarikát. Kevés ideig együtt főzzük, majd hőkiegyenlítéssel belekeverjük a tejfölt, majd citromlével és kevés cukorral pikánsra ízesítjük. Amennyiben szükséges, a tejföl hozzáadásakor ételsűrítővel sűríthetjük. A levesben főtt hús mennyei kiegészítője. Jó étvágyat kívánok! - See more at: http://m.receptvarazs.hu/receptek/recept/kapormartas_friss_kaporbol#sthash.4Y68QDO6.dpuf