Káposztás hasé

Hozzávalók:


1 csomag leveles tészta, 1 kisebb fej káposzta, só, bors, cukor, olaj,
tejföl a kenéshez, szezám vagy köménymag a szóráshoz

Elkészítés:


A káposztát apróra vágjuk, besózzuk, majd egy félórai állás után ki-csavarjuk. Olajon dinsztelni kezdjük. Ízesítjük cukorral, borssal, sóval. Lehetőleg minnél több vizet párologtassunk el róla. A leveles tésztát lisz- tezett deszkán még hidegen jó vékonyra nyújtjuk. /Közben bekapcsoljuk a sütőt 200 fokra./ A tésztát kb. 6x6-ős négyzetekre vágjuk. A már kihűlt káposztából mindegyikre teszünk egy kanálnyit. Feltekerjük és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Lekenjük a tetejüket tejföllel, megszórjuk ízlés szerint magokkal és forró sütőben szép pirosra sütjük.