Karajszeletek gyümölccsel és krumplipürével

Hozzávalók:


6 szelet karaj
1 cs aszalt szilva
1 cs mazsola
2 db birsalma
só, méz
őrölt fehérbors
kakukkfű
majoranna
2 dl fehérbor
olaj

Elkészítés:


A hússzeleteket besózzuk és megszórjuk őrölt fehérborssal, majd kicsit állni hagyjuk. Egy serpenyőbe pici olajat öntünk, majd a hússzeleteket, pár perc alatt elősütjük. Ezután egy tepsibe egymás mellé helyezzük a szeleteket és a sütésből visszamaradt zsiradékot is a tepsibe öntjük. A hússzeleteket ezután ízlés szerint megszórjuk kakukkfűvel és majorannával. A tepsi másik felébe beletesszük a gyümölcskeveréket, majd óvatosan beleöntjük a bort is. Ezután a tepsit lefedjük alufóliával és előmelegített sütőbe helyezzük. Közepes hőmérsékleten puhára pároljuk. Amikor a hús már kellően megpárolódott, kivesszük a sütőből, majd a gyümölcsökre és a hússzeletek tetejére is ízlés szerint mézet csorgatunk. Visszatesszük a sütőbe és szép pirosra sütjük. Tálaláskor krumplipürét kínálunk mellé.