Kávétorta likőrhabbal

Hozzávalók:


- vaj és liszt a formához
- 1 evőkanál porcukor
- 1/2 csomag vaníliás cukor
- 3 evőkanál tejszínes krémlikőr
- 1 csomag habfixáló
- 2,5 dl tejszín
- 1 dkg kávé
- 3 tojás
- 15 dkg cukor
- 12 dkg vaj
- csipet só
- 1/2 csomag sütőpor
- 20 dkg liszt

Elkészítés:


Tálba szitáljuk a lisztet, a sütőport meg a sót. Egy másik tálban habosra keverjük a puha vajat a cukorral. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyikkel külön-külön jól kikeverjük, majd a krémbe belekeverjük a száraz hozzávalókat. A tésztát kivajazott és kilisztezett 24 cm átmérőjű tortaformába simítjuk, és 25-30 percig, illetve tűpróbáig sütjük a 180 fokra előmelegített sütőben. A formában hagyjuk kihűlni, majd tálra csúsztatjuk és egy vastag tűvel lyukakat fúrunk bele, amíg még meleg. A lyukakba töltjük a feketekávét, s a maradékot a tetejére csorgatjuk. A tejszínt a habfixálóval, a porcukorral meg a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, végül belekeverjük a likőrt. A likőrhabot a torta tetejére és oldalára kenjük.