Kecskesajt, sült kápia paprikával

Hozzávalók:


2 teáskanál fehér balzsamecet

1 csokor bazsalikom
olívaolaj
5 kápia paprika
10 dkg mascarpone
20 dkg kecskesajt

Elkészítés:


A paprikákat 10-15 percre 220 fokos sütőbe tesszük, majd egy tálba szedjük és szorosan lefóliázzuk. Hagyjuk kihűlni. Lehúzzuk a héjukat, kiterítve kicsumázzuk, eltávolítjuk a magokat, ügyelve arra, hogy a paprikák egyben maradjanak. A kecskesajtot összekeverjük a mascarponéval, finomra vágott bazsalikommal fűszerezzük. Négy paprikát szabályos téglalap alakúra vágunk, megkenjük a sajtkrémmel és föltekerjük. Az ötödik paprikát és a nyesedéket a balzsamecettel és az olívaolajjal simára turmixoljuk, sózzuk. Ezzel a mártással tálaljuk a sajtos paprikahengereket. Pirítóssal vagy Török kenyérrel tálaljuk.