Keleti káposztasaláta

Hozzávalók:


negyed fej lilakáposzta, negyed fej fehérkáposzta, 2 sárgarépa,
egy csokor újhagyma, 3 ek szójaszósz, 2 ek nádcukor,
2 ek szezámolaj, ½ dl almaecet, 2 ek szezámmag, chili, gyömbér,
2 ek mogyoróvaj, pirított mogyoró

Elkészítés:


Beleöntjük a szójaszószt egy nagy tálba és hozzáadjuk az almaecetet, a
szezámolajat, a nádcukrot, egy kevés reszelt gyömbért, egy kevés chilit és a mogyoróvajat, majd az egészet jól összekeverjük.
Hozzáadjuk a felvágott lilakáposztát, fehérkáposztát, gyufaszálra vágott
sárgarépát, újhagymát és megszórjuk szezámmaggal, majd az egészet átforgatjuk a szójaszószos öntettel.
Tálaláskor a tetejét megszórjuk pirított mogyoróval.