Keleties csicseriborsós egytálétel

Hozzávalók:


1 doboz csicseriborsó, 20 dkg friss spenót, fél doboz kockázott, hámozott paradicsom, 1 db paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma
1 kis darab gyömbér, cukor, 2-3 ek olaj, 1 tk római kömény, zöld chili,
garam masala, pirospaprika, fahéj, bors, koriander, cayenne bors

Elkészítés:


A felaprított hagymát és fokhagymát kevés olívaolajon megdinszteljük. Sózzuk, borsozzuk már az elején. Egy kis darab gyömbért reszelünk hozzá. Jöhetnek a fűszerek: pirospaprika, római kömény, őrölt koriander, fahéj. Majd felöntjük a paradicsom konzervvel és 5-6 perc alatt összefőzzük. Kevés cukorral elvehetjük a paradicsom savasságát.
Ha kész, beleöntjük a csicseriborsót és a felaprított friss spenótot. Mikor a
spenót összeesett, el is készült az étel.
Főtt rizzsel vagy lepénykenyérrel tálaljuk.