Kelkáposztafőzelék

Hozzávalók:


1 fej kelkáposzta,
4 szem burgonya
4 gerezd fokhagyma,
só, köménymag,
fűszerpaprika, bors
3 evőkanál búzaliszt,
4 evőkanál étolaj vagy zsír

Elkészítés:


A kelkáposztát megtisztítjuk, külső leveleit eltávolítjuk, torzsáját kivágjuk és laskára vágjuk. Beletesszük egy nagy lábosba, felöntjük vízzel. A burgonyákat meghámozzuk, megmossuk, kis kockákra vágjuk. A káposzta tetejére tesszük. Teszünk rá köményt, sót és fokhagymát. Ha megpuhult, akkor elkészítem a rántást. Olajon zsemleszínűre pirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a fokhagymanyomóval áttört fokhagymát, elkeverjük és le is húzzuk a tűzről, adunk hozzá pirospaprikát, Majd a kelkáposzta levéből merünk hozzá, csomómentesre keverjük, ráöntjük a káposztára elkeverjük, és összefőzzük.