Kínai csirkesaláta ropogós wonton csíkokkal

Hozzávalók:


Dresszing:
50 ml fehérborecet
3 ek. olívaolaj
2 ek. szezámolaj
1,5 dkg barna cukor
2 tk. dijoni mustár
1 ek. citromlé
2 tk. szójaszósz
só, bors
Salátához:
3 ek. pirított szezámmag
2 db csirkemell
15 db wonton tészta
1 fej kínai kel

Elkészítés:


1. Összekeverjük az ecetet, az olajjal, szezámolajjal, barna cukorral, mustárral, citromlével, szójaszósszal. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egy tálba helyezve, letakarjuk fóliával, és a hűtőbe tesszük addig, amíg nem öntjük a salátára.

2. A csirkét kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd olajon kérgesítjük, és megsütjük.

3. Egy másik edényben olajat forrósítunk és kisütjük a vékony csíkokra vágott (1 cm vastag) wontonokat. (Kb. 20-30 mp alatt aranybarnára sülnek.) Óvatosan kivesszük őket az olajból, és papírtörlőre helyezve megvárjuk, míg az összes felesleges olaj lecsöpög róluk.

4. A római salátát leveleire szedjük, átöblítjük vízzel, majd leitatjuk róla a nedvességet papírtörlővel. A leveleket vékony csíkokra vágjuk. Egy-egy serpenyőben szárazon megpirítjuk a földimogyorót és a szezámmagot is.

5. Egy nagyobb tálban összekeverjük a salátaleveleket a pirított magokkal, a karikára vágott újhagymával és a korianderlevelekkel. Hozzáadjuk a csirkecsíkokat és a dresszinget. Óvatosan összekeverjük. Legvégén a pirított wontont tesszük rá, igyekezve, hogy a csíkok ne törjenek szét.