Kölessaláta csirkével,kelkáposztával és kókusszal

Hozzávalók:


1 fej kelkáposzta
(fodros ha van),
1 csirkemellfilé,
15 dkg köles,
10 dkg kókuszchipsz,
szójaszósz, citromlé,
szezámolaj, méz,
chili, gyömbér

Elkészítés:


A kölest feltesszük főzni és kb. 20-25 perc alatt készre főzzük. A kelkáposztát vékonyra szeleteljük. Egy serpenyőt forróra hevítünk, egy kevés olívaolajon megpirítjuk a kelkáposztát, amit csak sózunk, borsozunk. A csirkemellet felkockázzuk, finoman sózzuk, borsozzuk, és egy forró serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk. A kókuszchipset egy száraz serpenyőben, zsiradék nélkül szintén megpirítjuk. Egy nagy tálban két evőkanál szójaszószt elkeverünk egy citrom levével, egy kevés mézzel, chilipaprikával, reszelt gyömbérrel és egy kevés szezámolajjal. Az elkészült öntetbe beletesszük az összes előkészített alapanyagot: a pirított kelkáposztát, a csirkét, a kölest és a kókuszchips felét, és átkeverjük. Tálaláskor a kókuszchips másik felét a tetejére szórjuk.