Körtés-mogyorós fordított sütemény

Hozzávalók:




Hozzávalók: (20-22 cm-es kerek formához)
egy 175 gr-os natúr joghurt, lecsöpögtetve
7+1 dkg vaj
2 ek. porcukor
14 dkg cukor
2 tojás
12 dkg liszt
8 dkg darált mogyoró
1 dkg kakaó
1 tk sütőpor
4 közepes körte
fél citrom leve

Elkészítés:


A sütőt 160 fokra előmelegítettem. A formát sütőpapírral béleltem, 1 dkg vajjal megkentem és egyenletesen rászitáltam a porcukrot.

A lisztet, a mogyorót, a kakaót és a sütőport elkevertem.

A vajat kézi mixerrel habosra kevertem a cukorral, hozzákevertem a egyenként az egész tojásokat, és rászitáltam a száraz hozzávalókat. Egynemű masszává forgattam, a joghurttal lazítottam.

A körtéket meghámoztam, negyedeltem, magházukat kivágtam, és a vágott felületüket megkentem a citrom levével. A formába rendeztem őket, közéjük, majd rájuk kanalaztam a tésztát és óvatosan elegyengettem. 35-40 perc alatt sült készre, tűpróba után a nyitott kikapcsolt sütőben hagytam még 20 percre, majd rácsra kifordítottam, így hűlt ki teljesen.