15 dkg magozott datolya
15 dkg dióbél
1 ek ötfűszerkeverék (ennek hiányában a mézeskalács fűszerkeverék is tud működni kicsit eltérő ízhatással)
400 g natúr fagyasztott főtt egész gesztenye (de ér nekiállni frisset sütni)
4 ek kókuszvirágcukor
400 ml kókusztej
2 ek juharszirup
1tk vaníliaesszencia
Elkészítés
1. A datolyát és a diót az ötfűszerrel egy robotgépben ledarálom, majd a keveréket egy 18 centis kapcsos tortaforma aljába alaposan lenyomkodom.
2. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatom.
3. A kókusztejet a gesztenyével és a kókuszcukorral felteszem közepes lángon melegedni, majd mikor a gesztenye már vaj puha, ízesítem a vanília kivonattal, és egy turmixgépben hosszasan krémesre pürésítem, habosítom.
4. A zselatinlapokat kifacsarom, és a még forró gesztenyemasszában csomómentesen elkeverem.
5. A tölteléket a tortaalapra öntöm, és pár óra hűtéssel megdermesztem.
6. Kakaóporral és a tábla csoki hátuljáról egy nagy késsel lehúzott csokiforgácsokkal díszítem.