Konyakos aszalt sárgabarackleves

Hozzávalók:


- 2 szál kakukkfű
- 2 dl tejszín, 1 ek liszt, vagy vaniliás pudingpor
- ízlés szerint méz, csipet só
- 1/2 narancs
- 1 fahéjrúd
- 3-4 szem szegfűszeg
- 1/2 citrom
- 1/2 dl konyak
- 30 dkg aszalt sárgabarack

Elkészítés:


Az aszalt barackot meglocsoljuk a konyakkal és hagyjuk egy kicsit állni, hogy megszívja magát az alkohollal. A fahéjat meg a szegfűszeget a narancs és a citrom héjával együtt 6-7 dl vízben feltesszük főni, s lassú forralással fűszerkivonatot készítünk. Amikor kellőképpen ízes és illatos, leszűrjük, és puhára főzzük benne a barack felét. Mézzel édesítjük, egy csipet sót is adunk hozzá, azután botmixerrel pürésítjük. Beleöntjük a tejszínnel elkevert lisztet, vagy pudingport, még egyszer gyorsan összeforraljuk, azután félrehúzzuk a tűzről. Belecsavarjuk a narancs levét, pár csepp citromlével savanyítjuk, végül hozzáadjuk a maradék aszalt barackot a konyakkal együtt. Tejszínhabbal, narancskarikákkal, friss kakukkfűvel díszítve tálaljuk.