Korianderes padlizsántekercs

Hozzávalók:


3 nagy db padlizsán (Kb 350 g/db)
8 ek olívaolaj
8 gerezd fokhagyma
2 csokor koriander
1 tk ecet (7 százalékos)
só ízlés szerint

Elkészítés:


A padlizsánt hosszában felszeleteljük, egy 350-400 grammos padlizsánból 8-10 szelet lesz. Kissé megsózzuk, az olajon serpenyő-ben addig sütjük, amíg el kezd pirosodni. Ne süssük túl, mert akkor megkeményedik és keserű lesz. A koriandert apróra vágjuk, a fokhagymát szétnyomjuk és a korianderhez keverjük. Hozzáadjuk az ecetet, ízlés szerint sózzuk. A korianderes keveréket vékonyan a padlizsánra kenjük és feltekerjük. A tekercseket jénai tálba fektetjük, olívaolajjal meglocsoljuk, petrezselyem zölddel dízsítjük.Másnap még finomabb.