Krumplis leveles pogácsa

Hozzávalók:


30 dkg főtt, áttört burgonya
60 dkg liszt
2 teáskanál só
3 dkg élesztő
1 csipet cukor
0,5 dl tej
10 dkg margarin

A kenéshez:
3 evőkanál zsír vagy vaj
2 evőkanál liszt

A tetejére:
1 tojás felverve
szezámmag

Elkészítés:


Az élesztőt langyos tejben, cukorral elkeverve felfuttatjuk. A többi hozzávalót összekeverjük egy tálban, majd hozzáadjuk a megkelt élesztőt és jól kidolgozzuk.
Ha kíván a tészta állaga tejet, akkor még tegyünk hozzá egy keveset. Duplájára kelesztjük.
Téglalap alakúra kisodorjuk. A zsírt a liszttel elkeverjük és rákenjük a
tésztára, ezután feltekerjük, mint a bejglit. Sodrófával 2 cm-re lapítjuk és négyzetekre vágjuk. Margarinnal kent sütőlemezre sorakoztatjuk, felvert tojással lekenjük, szezámmaggal megszórjuk és 180°C-on aranybarnára sütjük.