Krumplis olívabogyós pogácsa

Hozzávalók:


20-25 darab
25 dkg liszt
1 ek szárított élesztőpor
2 szem krumpli
12,5 dkg vaj
2 tojás sárgája
1 dl tejföl

6 dkg fekete olívabogyó
4 ág friss rozmaring
fél marék szezámmag
Elkészítés
A liszthez hozzákeverjük a vajat, élesztőt és egy kevés sót.
A megfőzött krumplikat krumplinyomón átpasszírozzuk és szintén hozzáadjuk a liszthez, majd a tojássárgájákat és a tejfölt is.
Jól összekeverjük, majd hozzáadunk még apró darabkákra vágott fekete olívabogyót és pár ág friss felaprított rozmaringot.
Kézzel összegyúrjuk a masszát, majd 15-20 percig pihentetjük.
Előtte lisztes sodrófával kinyújtjuk és összehajtogatjuk, és megy a hűtőbe pihenni.
15 perc elteltével újra kinyújtjuk sodrófával és pogácsaformákat szaggatunk ki belőle.
A kis pogácsák tetejét átkenjük felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal.
180-190 fokos légkeveréses sütőbe tesszük 20-25 percre.
Tálaláskor szobahőmérsékletűre hűtjük.

Elkészítés:


20-25 darab
25 dkg liszt
1 ek szárított élesztőpor
2 szem krumpli
12,5 dkg vaj
2 tojás sárgája
1 dl tejföl

6 dkg fekete olívabogyó
4 ág friss rozmaring
fél marék szezámmag
Elkészítés
A liszthez hozzákeverjük a vajat, élesztőt és egy kevés sót.
A megfőzött krumplikat krumplinyomón átpasszírozzuk és szintén hozzáadjuk a liszthez, majd a tojássárgájákat és a tejfölt is.
Jól összekeverjük, majd hozzáadunk még apró darabkákra vágott fekete olívabogyót és pár ág friss felaprított rozmaringot.
Kézzel összegyúrjuk a masszát, majd 15-20 percig pihentetjük.
Előtte lisztes sodrófával kinyújtjuk és összehajtogatjuk, és megy a hűtőbe pihenni.
15 perc elteltével újra kinyújtjuk sodrófával és pogácsaformákat szaggatunk ki belőle.
A kis pogácsák tetejét átkenjük felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal.
180-190 fokos légkeveréses sütőbe tesszük 20-25 percre.
Tálaláskor szobahőmérsékletűre hűtjük.