Krumplis tészta

Hozzávalók:


1 kg krumpli
40 dkg tészta
1 fej vöröshagyma (nagyobb)
1-2 kanál zsír vagy 2 ek olaj
2 kk pirospaprika

bors
csemegeuborka

Elkészítés:


A hagymát kockára vágva világosra pirítom a zsíron, hozzáteszem a
pirospaprikát, a kockára vágott krumplit, felöntöm annyi vízzel, hogy
éppencsak ellepje, ízesítem sóval, borssal és főzöm.
Amikor már puha, összetöröm krumplitörővel, de úgy, hogy darabok maradjanak azért benne, ne legyen teljesen pépes.
Közben kifőzöm a tésztát, de nem teljesen puhára, hogy a krumpli szaftjából még tudjon beszívni nedvességet, vagyis finom ízeket.
A tésztát a tört krumplihoz keverem és lefedve hagyom állni fél óráig.
Tálaláskor a tányéron még megszórom borssal. A savanyú uborka kötelező hozzá.