Lazacos pástétom házi knackebrottal

Hozzávalók:


2 Philadelphia krémsajt, 2 ek
olajoslazac darabok,12,5 dkg
mascarpone, szárzeller,
fél csokor kapor, fél narancs
reszelt héja, bors
Knackebrot: 5 dkg liszt, 5 dkg
teljes kiőrlésű liszt, 10 dkg
zabpehely,só, bors, oregánó,
3-3,5 dl víz, 10 dkg tökmag,
5 dkg lenmag, 5 dkg szezám-
mag, 5 dkg törökmogyoró

Elkészítés:


A krémsajtokat összekeverjük a mascarponéval és a lazacdarabokkal. Belereszeljük a narancshéjat, beleaprítjuk a kaprot és a szárzellert is. Borsozzuk és összekeverjük. A knackebrothoz a kétféle lisztet összeke-verjük, sózzuk. Hozzáadjuk a zabpelyhet, majd szépen, lassan a vizet. Ha összekevertük, fél órát állni hagyjuk. A magokat belekeverjük a masszába. Borsozzuk, fűszerezzük. A tepsit vékonyan kiolajozzuk, majd a sütőpapírt is. A kész masszát elegyengetjük a tepsin. 160 fokos sütőben 90 percig sül. Szeletelés előtt teljesen ki kell hűteni. Fémdobozban sokáig eláll.