Lebbencs leves

Hozzávalók:


kb. 15 dkg lebbencstészta
4-5 db burgonya
10 dkg füstöltszalonna
1 kis fej hagyma
1-1 szál sárgarépa és gyökér
1 zöldpaprika, 1 paradicsom
só, bors, őrőlt kömény
őrőlt paprika

Elkészítés:


Egy leveses fazékban kevés olajon kiolvasztom a kockára vágott húsos szalonna zsírját. A zsiradékban a finomra vágott hagymát rövid ideig párolom, majd ráteszem a tésztát is. Állandó kevergetés mellett hólyagosra, pirosra pirítom. Ha kész, beleteszem a fazékba a karikára vágott zöldségeket és a kockára vágott burgonyát. Meghintem a pirospaprikával, felengedem annyi vízzel, ami jól ellepi. Beleteszem a paprikát, paradicsomot is. Megvárom míg felforr, sóval, borssal, pici őrőlt köménnyel ízesítem. 20-25 perc alatt készre főzöm.